Sunday, January 6, 2013

Attempt to become an artist

Masa kecik-kecik dulu,mak selalu perli sebab suka lukis perempuan kawen.Siap ada satu buku latihan yang garis-garis tu lagi untuk melukis.Dari mukasurat pertama sampai la habis buku tu lukis perempuan pakai baju pengantin je.Tapi lama-lama hobi tu hilang,sebab ada hobi baru iaitu pegi sukat luas kampung.*pegi jalan2 satu kampung belagak macam semua rumah kat kampung tu rumah sendiri*.Tu sebelum jadi anak dara.

Dah jadi anak dara,minat masih ada hal melukis ni,tapi lukis plan rumah la.Sampai lah satu tahap boleh renovate rumah ikut design yg tak professional tu.

Masa diploma,tengok roomate budak art and design buat keje art,then try la jugak melukis potrait sendiri masa bayi.huwarg.tak tau a serupa tak.sorok je dalam laci sebab malu sehh.

Hari ni..melukis jugak..tp suka melukis potret and sketching la sikit-sikit.saja-saja untuk buang bosan.
















Gelak lah klu rasa kelakar..huhu..sememangnya orang yang tak berapa reti melukis.Sekadar mencuba sahaja.Banyak ketidakseimbangan berlaku jadi herot berot,terbesar la,terkcikla..huhu

Akhir kalam,tiada lukisan yang lebih indah seindah lukisan Sang Pencipta yang Luhur.Allahuakbar,Subhanallah,Alhamdulillah..Tengoklah diri kita sendiri,pada cap jari kita sahaja,tiada manusia yang mempunyai cap jari yang sama.Allahuakbar!

3 comments:

saifudin abu izzudin said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Bukanlah suatu kesalahan ketika kamu mencoba dan kemudian gagal. Satu-satunya kesalahan adalah ketika kamu tidak berani mencoba
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ..

Nurlisa Su Sy Ei said...

Terima kasi

Nurlisa Su Sy Ei said...

Terima kasi